prijatno
Kad ovo gostima poslužite neće znati kad im je dosta: Pohovana sarma obara s nogu, ovo morate da probate
Verujemo da ovo jelo mnogi nisu probali, a veoma je ukusno
Danas vam predstavljamo recept za izuzetno neobično jelo koje sigurno niste probali, a reč je o pohovanoj sarmi!
Evo šta vam je potrebno i kako se sprema.
Sastojci za paniranje:
- 3 jaja
- 250 ml mleka
- 5-6 kašika brašna
- Sastojci za sarmu
- Jedna glavica kineskog kupusa
Nadev:
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 400 grama pilećeg filea
- 400 grama šampinjona
- Ulje
- biber, kari, suvi začin, peršun, so
Priprema
Svaki list kupusa umakati u poh masu, pohovati na vrelom ulju, a zatim ga puniti sastojcima za nadev koje ste prethodno iseckali, sjedinili i izdinstali dodajući začine koji su navedeni u sastojcima za nadev.
Sve tako do poslednje liske kupusa i dok ima nadeva. Sarme lepo popakovati u jednu posudu i preliti sa 200 ml neutralne pavlake i 200 grama narezane mocarele, prenosi Srbija Danas.
Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, 15 minuta.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/prenela:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!